Fler familjemedlemmar

Det finns som sagt flera familjemedlemmar i bingofamiljen, dem har blivit ganska många genom åren. Vilken är då den bästa bingon? En av de mest populära och vanligaste är 90-bollarsbingon. Den är nästan lika vanlig som Klassisk bingo men man har mest spelat den i England tidigare. Det är även därför den ofta kallas för Brittisk bingo. Här fungerar det lite annorlunda, både med dragningen och med brickornas utseende.

När man ska spela denna variant av bingo så köper man som vanligt brickor till en dragning men där slutar likheterna mellan 90-bollarsbingo och den klassiska bingon. En bricka till denna familjemedlem i bingofamiljen ser ut så här; man har en långsmal bricka på bredden med 27 rutor, dem är indelade i ett rutnät som har tre vågräta rader och 9 lodräta kolumner. Här har alla rutor inte ett nummer i sig vilket gör det lite svårare att få bingo. Man har framslumpade nummer mellan 1 och 90 men det förhåller sig så att dem bara är 15 stycken på en bricka och man har placerat fem på varje vågrät rad och i varje lodrät kolumn finns det mellan 1 och 3 nummer. Det gör att varje bricka, som mer ser ut som lotter, är helt unik.

Det är även så att dragningen till detta spel sker i tre omgångar, det finns exempel där man bara har en dragning i en omgång men det är inte lika vanligt. Så i första omgången så gäller det för dig som spelar att få en vågrät rad markerad. I den andra omgången är det två rader som gäller för att få bingo och i den tredje och sista omgången av dragningen gäller det att få alla tre raderna markerade. Detta kallas även för fullt hus och är en spillra av den tid då detta spel kallades för Housey-Housey i England.

 

Variantbingo

Även denna bingovariant tillhör en av de vanligaste som du kan spela lite överallt, både online och i en bingohall. Här är bingobrickan ganska lik den Klassiska om man bortser från en sak och det är att man har hela fem mindre brickor på en. Dessa mindre brickor ser ut exakt som när man spelar Klassisk bingo, 25 rutor med 25 framslumpade nummer mellan 1 och 75 alltså. Men dragningen är som du säkert förstår helt annorlunda.

Det går till så att man har fem omgångar av dragningen, här kan det även skilja sig mellan hur långa dessa blir beroende på var man spelar men det återkommer vi till. I den första dragningen så spelar man den första mindre brickan. Det gäller att få fem i rad precis som i Klassisk bingo. Sedan kommer nästa dragning, då spelar man på den andra mindre brickan och nu gäller det att få två stycken fem i rad för att få bingo. På den tredje gäller det att få tre rader och så vidare tills man spelar den femte och sista mindre brickan, där gäller det att få hela brickan markerad för att vinna. Så när man spelar Variantbingo kan det alltså vara flera olika vinnare i samma spel. Den skillnad som kan förekomma är hur man sköter dragningarna, det finns två alternativ. Det första består i att man avslutar en dragningsomgång när en spelare fått bingo och börjar på nästa. Det andra alternativet tar väldigt mycket längre tid då man slutför dragningen helt på varje mindre bricka.

 

Mönsterbingo

När man spelar Mönsterbingo, vilket man gör på flera ställen, så går det till exakt som Klassisk bingo men med en stor skillnad. För att få bingo så gäller det inte att få fem i rad, här ska man istället få fram ett förutbestämt mönster för att få bingo – alltså, Mönsterbingo. Hur vet man då vilket mönster det är som gäller? Jo på brickorna till denna variant så har man färglagt bakgrunden till rutorna olika. De rutor som ska bilda mönstret har alltså en annan bakgrundsfärg, så precis som när man fyller i linjerna i en målarbok gäller det här att få markerat de nummer som finns i dessa rutor för att få bingo. Mönstret kan vara allt från ett kors till en glad gubbe och det är riktigt roligt att spela Mönsterbingo.

Vertical Menu

Search

Categories

  • Inga kategorier