Fler familjemedlemmar

Det finns flera familjemedlemmar i bingofamiljen, de har blivit ganska många genom åren. Vilken är då den bästa bingon? Det finns som sagt många varianter. I takt med att bingo har ökat i popularitet så tog det inte lång tid innan många roliga varianter att spela uppfanns. Olika årstider ger oss möjlighet att spela bingo på olika sätt och det är utmärkta sätt att fördriva tiden på. Här finns några förslag på vilka som skulle kunna vara den bästa bingon.

Kobingo

Denna hysteriskt roliga variant av bingo är precis vad det låter som. En ko och bingo i en kombination och bara det att komma på det förtjänar en medalj. Man har en stor äng eller öppen plats där kon kan beta. Där gör man ett rutnät med giftfria kritor och numrerar sedan rutorna. Sedan släpper man ut kon på bete och väntar sedan på att den ska släppa ut det den har ätit på naturlig väg. Man väljer en ruta och har man tur att kon bajsar i din ruta först så har man vunnit bingo. Ibland är det flera kor och då ger man dem nummer. Då ska man först välja ko och sedan en ruta. Finns det strategier och kanske finurliga sätt att lista ut var kon gör ifrån sig först? Kanske inte så lätt, men vissa rutor kanske det är saftigare gräs i, är det där det händer tro? Man får självklart inte försöka att ropa på kon eller påverka på annat sätt. Här är det naturen som har sin gång.

Bilbingo

När våren och sommaren nalkas är det många som tar en tur för att spela bilbingo. Här är det samma regler som i vanlig bingo. Skillnaden är att man sitter i en bil på till exempel en stor parkering eller ett annat stort fält. Är det fint väder kan man sitta utanför bilen om man vill. Se till så att tutan på bilen fungerar. Det är så man signalerar att man har fått bingo. Det kan vara bra att ha ett hårt underlägg till bingobrickan och det kan man ju ha liggande i bilen om detta blir till en tradition tillsammans med duttpennor som är en viktigt att ha.

Poesibingo

Från Danmark till Sverige har denna variant av bingo nu kommit. Hur fungerar då detta? På en bricka med 16 rutor så väljer spelarna ut 16 ord från en lång lista med många fler ord. När man har fyllt i alla orden på sin bricka, ett i varje ruta är det dags att börja spela. En person sätter sig sedan tillrätta och börjar läsa poesi från en bok. Hör man ett ord i dikten som man har på sin bricka så kan man kryssa för där. Det gäller att lyssna noga och att följa med i texten. När man sedan har en rad med 5 ord så får man bingo.

Påskbingo

Detta är en trevlig variant att spela i hela familjen. De färgglada brickorna består av färgglada ägg i olika mönster och andra påskmotiv som en hare eller en påsklilja. Bara fantasin sätter gränser här för hur brickorna kan utformas. Brickan har allt från 9 till 16 rutor, det kan man bestämma själv. Spelar man med 16 rutor så har man 16 olika motiv. De placeras på olika sätt på olika bingobrickor och sen så gör man en extra som man klipper ut. Brickorna man klippt ut är det som man sedan ska lägga i en skål och dra. Om bingoutroparen drar ett blått ägg så markerar man det på sin bricka och så vidare. Vinsten kan ju vara ett fint påskägg med massa gott i. Detta går ju fint att göra när det närmar sig jul, fast då med julmotiv.

Vi kan nog räkna med att många fler varianter finns och det kommer nog att skapas fler i framtiden också. Det är ju bara fantasin som sätter gränser här. Så sätt er i tänketanken gott folk, allt är tillåtet i bingons värld.